Miksi pieni yrityksesi tarvitsee kotisivut?

Saatat miettiä “Miksi pienellä yritykselläni tulisi olla kotisivut, jos suurin osa asiakkaistani tulee suositusten tai “word of mouthin” kautta?”. Yleensä unohdetaan, että kotisivut luovat uusien asiakkaiden lisäksi arvoa myös nykyisille asiakkaille. Ilman kotisivuja yritykselläsi jää myös hyödyntämättä mahdollisesti tärkeä myyntikanava, sillä potentiaaliset verkossa surffaavat asiakkaasi eivät välttämättä osaa ottaa sinuun yhteyttä, jos yrityksesi ei löydy verkosta. Tässä artikkelissa käydään läpi 4 hyvää syytä sille, miksi jokaisella pienellä yrityksellä pitää olla kotisivut.

1) Asiakkaat odottavat sitä

Miksi pieni yrityksesi tarvitsee Squarespace kotisivut | Helsinki

Kotisivujesi kautta asiakas voi varata ajan, lähettää sinulle viestin tai tarjouspyynnön, selvittää puhelinnumerosi, tai lukea lisää yrityksestäsi esimerkiksi tarjousta pohtiessaan. Näin ollen kotisivut ovat tärkeä osa luomaasi palvelukokemusta, ja mitä selkeämmät ja asiakaslähtöisemmät kotisivusi ovat, sitä parempi kokemus asiakkaalle muodostuu yrityksestäsi ja palvelustasi. Muista myös, että kotisivusi on paikalla 24/7, eli silloinkin kun sinä et ole töissä.

2) Kotisivut ovat käyntikorttisi ja paljon muuta

Se, että yrityksesi löytyy Googlesta, kertoo ammattimaisuudesta ja luotettavuudesta. Voit ajatella kotisivuja ikäänkuin yrityksesi digitaalisena käyntikorttina. Kotisivujen olemassaolo ei kuitenkaan riitä vaan sivujen tulee olla myös hyvännäköiset ja ajantasalla. Jos kotisivusi näyttävät vanhanaikaisilta tai sivuilla on hankala liikkua, asiakas saattaa nopeasti alkaa etsimään muita yrityksiä. Myös sivujen responsiivisuus on erittäin tärkeää, sillä jo yli puolet Google-hauista tehdään mobiililaitteilla. Kotisivut ovat paljon muutakin, kuin vain käyntikortti. Kun sivut on suunniteltu asiakaslähtöisesti, toimivat ne tärkeänä myynnin tukena.

3) Kilpailijoilla on kotisivut

Jos yrityksesi kotisivut eivät löydy hakukoneesta, ei potentiaalinen verkossa surffaava asiakkaasi ikinä löydä sinua ja hän saattaa päätyä kilpailijoiden asiakkaaksi. Kotisivuilla pystyt positioimaan yrityksesi markkinoilla ja tavoittamaan sellaisia asiakkaita, joita haluat. Kotisivujen avulla voit siis erottautumaan kilpailijoistasi ja olet alalla olevien isojen toimijoiden kanssa

4) Kotisivujen hankkiminen ei ole niin hankalaa ja kallista kuin luulet

Alusta asti itse koodatut kotisivut evät ole enää ainoa mahdollisuutesi, vaan useat julkaisualustat tarjoavat valmiita teemoja, joiden pohjalta kotisivut voidaan suunnitella ja toteuttaa. Tämä tarkoittaa että kotisivut on mahdollista tänä päivänä toteuttaa kustannustehokkaasti ja nopeasti. Useat julkaisualustat, kuten Squarespace, ovat hyvin käyttäjälähtöisiä, jonka vuoksi kotisivuja on mahdollista päivittää itse kotisivuprojektin jälkeen. Et siis välttämättä enää tarvitse ulkopuolisen yrityksen apua päivityksissä ja näin säästät kustannuksissa.