6 laadukasta ja ilmaista kuvapankkia

Kuvapankki.jpg
 

Mistä löytää laadukkaita ja ilmaisia kuvia kotisivuille ja Facebook-mainoksiin?

Asiakkaat kysyvät usein minulta, mistä löytäisivät hyvälaatuisia kuvia kotisivuilleen tai Facebook-mainoksiin. Yllätyksenä monelle tulee se, ettei kuvista tarvitse välttämättä maksaa mitään vaan netistä löytyy monia ilmaisia kuvapankkeja, jotka tarjoavat hyvän valikoiman laadukkaita kuvia. Itse aina käyn läpi ensimmäiseksi ilmaiset kuvapankit ja tukeudun vasta lopuksi maksullisiin kuvapankkeihin. Esittelyssä nyt 6 eniten käyttämääni kuvapankkia. 

1. PEXELS - www.pexels.com

Pexels tarjoaa tarkasti valikoituja ja laadukkaita kuvia lukuisista ilmaisista lähteistä. Kaikki kuvat ovat CC0 (Creative Commons Zero) lisenssin alaisuudessa eli kuville on annettu käyttölupa mm. kaupalliseen tarkoitukseen. Heillä on myös erinomainen hakutoiminto ja kuvia voi etsiä esim. värin mukaan. 

Huom. Pexels tarjoaa myös erilaisia videoita, jotka sopivat esimerkiksi laitettavaksi etusivulle. Videot löydät TÄÄLTÄ.

2. UNSPLASH - www.unsplash.com

Unsplash sivustolta löytää uniikkeja ja aitoja kuvia. Et siis löydä tältä sivustolta kuvia tekopirteistä ilmeistä tai teennäisistä "kättely"-tilanteista. Unsplash:in tunnuslause on "Free (do whatever you want) high-resolution photos". Kaikilla kuvilla on CC0 lisenssi eli ovat siis vapaasti käytettävissä.  

3. PIXABAY - www.pixabay.com

Pixabay sivustolla on erittäin laaja valikoima (n. 800 000 kpl!) kuvia, vektoreita sekä kuvituskuvia, joilla kaikilla on CC0 lisenssi. Sivustolla on myös erittäin hyvä hakutyökalu, joka mahdollistaa kuvien etsimisen värin, koon ja tiedostotyypin mukaan. 

4. NEGATIVE SPACE - www.negativespace.co

Negative Space sivusto lataa uusia kuvia viikottain. Kuvat on kategorisoitu aiheen mukaan selkeästi, kuten arkkitehtuuri, matkailu ja ihmiset. Jokaisen viikon uudet kuvat on tilattavissa suoraan omaan sähköpostiin.  

5. FREERANGE - www.freerangestock.com

Freerange sivustolla on omat valokuvaajat, jotka lataavat ottamiaan kuvia nopealla syklillä sekä koko ajan kasvava ulkopuolisten valokuvaajien joukko. Osalla sivuston kuvista on CC0 lisenssi ja osa taas kuuluu Freerangen oman lisenssin alle. Kuvia voi suodattaa lisenssin mukaan. Freerangen omia kuvia voi käyttää kaupalliseen tarkoitukseen, mutta niiden jakelu tai myyminen eteenpäin on kiellettyä. 

Tarkemmat ohjeet lisensseihin.

6. STOCKSNAP.IO - www.stocksnap.io

"This is not your typical crappy stock photo site". Näin kirjoittaa StockSnap.io omilla kotisivuillaan. Osa kuvista on kerätty netistä ja osa tulee suoraan heidän valokuvaajaverkostoltaan. Kaikki kuvat kuitenkin täyttävät heidän tiukat laatukriteerit.